AFE

Lagos, Nigeria

TYPOLOGY : Residential – Remodelling
CLIENT : Mr. & Mrs. Afe
SIZE : 368sqm
LOCATION : Lagos, Nigeria
STATUS : Under Construction

Originally completed in 2004, the rather dated house changed ownership and the new owners sought to remodel the house into a contemporary family house that suits their lifestyles.

The goal is to create a home that promotes interactions amongst all occupants without sacrificing the privacy needs of each family member. This was achieved by opening up the interior spaces and adding a pent floor suite.

On the ground floor, the centrally located staircase was relocated to the corner to allow for seamless connection between the living spaces and the kitchen. On the first floor, the family room is expanded and positioned centrally and “wrapped” by the bedrooms. The newly added pent floor serves as the master suite and offers large entertainment deck for family and friends.

New structural elements were introduced to reinforce the existing structure and support the new pent floor.

Being ardent lovers of green, the sustainability of the home is a major key consideration. We introduced solar panels, central heating system, enclosed gardens, double glazed glass panels, shading devices, natural light into the design to ensure the house is energy efficient and aimed to cut energy consumption by at least 40%.